2014. június 16-ig lehet jelentkezni az ELTE első Erasmus Mundus európai mesterképzésére!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Atelier tanszékének koordinálásában négy európai egyetem (a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem, és a Cataniai Egyetem) által működtetett TEMA Erasmus Mundus mesterképzés várja a hallgatókat.

A European Territories (Civilisation, Nation, Region, City): Identity and Development / Territoires européens (civilisation, nation, région et ville): identité et développement elnevezésű kétnyelvű (angol – francia) programot 14 társult tag és 8 Európán kívüli egyetem is támogatja. A mesterképzés a legkiválóbb Európán kívüli, európai és magyar hallgatók számára áll nyitva, akik tanulmányaik sikeres elvégzésével a résztvevő egyetemek közös diplomáját kapják.

Idén először nyílik lehetőség a TEMA *English Only* opciójára való jelentkezésre költségtérítéses formában, melyben a hallgatók a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és a prágai Károly Egyetemen angol nyelven folytathatják tanulmányaikat.

A TEMA Erasmus Mundus közös képzés egyedülálló nemzetközi környezetet biztosít, hiszen a szak hallgatói nem ritkán 10-15, döntően az Európai Unión kívüli országból kerülnek ki.

A program a legkiválóbb hallgatók számára Erasmus Mundus ösztöndíjat is biztosít, amelynek összege havi 500 euró az európai, és havi 1000 euró az Európán kívüli országokból érkező diákoknak.
A képzés költségtérítéses formában is nyitva áll az érdeklődők előtt. A tandíj összege az európai diákoknak 2000 euro/év, míg az Európán kívülieknek 6000 euro/év.
A jelentkezési határidő az öszöntdíjas helyekre minden év január vége, a költségtérítéses képzésre június közepe.

A TEMA tanulmányokat megkönnyítő egyéb ösztöndíj lehetőségekhez és a jelentkezéshez szükséges minden információ megtalálható a mesterképzés honlapján www.mastertema.eu vagy személyesen a TEMA Titkárságon:

ELTE BTK Atelier
1088 Budapest
Múzeum krt. 6-8.
Tel/fax : + 36 1 485 52 08
email: secretary@mastertema.eu