A konferencián az ELTE hallgatói – külső szakértők és az ELTE oktatói bevonásával – vitatják meg a tehetséggondozás jó gyakorlatait, valamint a továbbfejlődés lehetőségeit és akadályozó tényezőit. A „Tehetséggondozás az ELTE-n a hallgatók szemével” című konferenciát 2015. április 7-én rendezik az Aula Magnában. Az első alkalommal megvalósuló programot Mezey Barna rektor és Orosz Éva, az ELTE Tehetséggondozó Tanácsának elnöke nyitja meg.

A délelőtti szekcióban a tehetséggondozási formák tapasztalatairól és a fejlődési lehetőségekről rendeznek kerekasztalt. Az előadók Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, a hallgatói ügyek rektori biztosa; Szalay Péter egyetemi tanár, a Bolyai Szakkollégium igazgatója; Takó Ferenc és Tóth Károly hallgatók lesznek. A beszélgetéshez külső szakértők – Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa; Bagdy Emőke tehetségkutató pszichológus; Ilyés Márton, a Rajk László Szakkollégium igazgatója és Szendrő Péter, az OTDT elnöke – szólnak hozzá.

A konferenciához kapcsolódóan korábban hallgatói pályázatot hirdettek, a jelentkezők közül választották ki azokat az egyetemi hallgatókat és gyakorlóiskolai diákokat, akik a délutáni workshopok bevezető előadásait tartják. A szekciókban szó lesz az egyetemisták és középiskolások együttműködéséről, a szakkollégiumi közösségépítésről, a tudományos diákköri munka motivációiról és a tehetséggondozás előtt álló akadályokról is. A rendezvény zárásaként az egyetemi tehetséggondozás új finanszírozási formáiról adnak tájékoztatást a szervezők.

Regisztráció itt és a 411-6536-os telefonszámon (április 1-ig)

A konferencia a „Felsőoktatási tehetséggondozó konferenciák és versenyek megszervezésének támogatása” című NTP-FTK-M-14 pályázati forrásból kerül finanszírozásra.

Részletes program
Plakát
Meghívó

Időpont: 2015. április 7.
Helyszín: ELTE ÁJK Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

(forrás: elte.hu)