A jelenlegi vírushelyzet miatt, sajnálatos módon nem csak a tavaszi, de az őszi félév is döcögősen indult. Az előző szemeszter tervezett programjai elmaradtak, így kérdéses volt, hogy hogyan oldjuk meg, hogy az egyetem tanulói, főleg az elsőéves gólyák, beilleszkedjenek a bölcsész közösségbe. Fontosnak tartottuk az Intézeti Képviselettel, hogy a felvett diákok jó kapcsolatot alakítsanak ki egymással, így jött az ötlet, hogy az ismerkedős programokat szabadtéren tartsuk meg, ezzel is betartva minden óvintézkedést.

Először is megszerveztünk egy pikniket, a Zenélő Szökőkútnál a Margit-szigeten, ahová meglepően nagy létszámban jöttek el a lelkes elsőévesek. Persze mindig előfordulhatnak félreértések, hiszen nem voltunk tisztába azzal, hogy Budapesten van egy zenélő kút és egy zenélő szökőkút, így egy fél órás csúszással indult a program, mivel a tömeg egy része ide, a másik fele oda ment. A Bölcsész Gólya Napok után két őrstalálkozót is szerveztek őrsapáink és őrsanyáink, melyen szintén nagy létszámban jelentek meg a hallgatók, beszélgettünk és igen jól éreztük magunkat.

Továbbá sikeresen lebonyolítottunk egy Magyaros csipegetést, ahová nem csak gólyákat, hanem felsőbb éveseket is szeretettel vártunk egy közös beszélgetésre. Megkértük a résztvevőket, hogy hozzák magukkal kedvenc versüket, mi pedig vittünk magunkkal egy hatalmas fehér lepedőt, amire bárki felírhatta az általa választott mű egy részét, vagy egészét. Ez a hatalmas lepedő felkerült az MSZHÉK (Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet) iroda falára. Remélhetőleg tovább folytathatjuk a programok szervezését a félév folyamán, az olyan eseményekkel, mint például a Krétapor nélkül, ahová szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! Mi rettentően élveztük ezeket az eseményeket, jó volt megismerni a hallgatókat és együtt mulatni, továbbá köszönjük az eddig megjelenteknek a részvételt!

Huszár Boglárka írása