November huszadikán pénteken az idei év egyik legkülönlegesebb eseménye került megrendezésre. Ez a dátum már úgy él emlékeimben, mint a nap amikor mindenki pár óra erejéig nyomozóvá válhatott.

Az Among us nevű játék napjaink egyik legnépszerűbbjeként van számontartva. A lényege pedig a mi csodás eseményünkön sem változott. Az űrhajó kapitányaként egy velünk együtt tíz tagú legénységért feleltünk kapitánytársaimmal. A csapatok Teams-en, Zoom-on vagy Discord felületeken hívást indítottak majd el is indult a küldetés. A 10 emberből legalább egy Impostor mindig nehezíteni próbálta a küldetésünk sikerességét, amely a szabotázsokon túl a legénység ellen elkövetett merényletekkel is nehezítve lett. Könnyen előfordult, hogy a gyilkos/gyilkosok testeket hagytak hátra, amelyet valamelyikünk talált meg és ezután kezdődött csak az igazi nyomozás. Kik lehetnek a rejtélyes tettesek, akik hidegvérrel oltották ki társaik életét? Ki, kit látott gyanúsan mozogni? Ki volt az, akit a kamerák felvételei alapján olyan helyeken jártak, ahol nem kellett volna? Kik követték gyanúsan sokan a másikat? Az Impostorok kiléte persze titok, így az is gyakran előfordult, hogy a jól hazudó Impostor az ártatlan társ űrbe taszítását, lávába dobását szorgalmazta, amely gyakran ártatlan emberek halálát okozta, akik persze utána szellemként lehettek jelen a még megmaradt játékosok mellett.

Ez egy egész estés program volt, de jó társaságban csak úgy repül az idő és 2-3 óra is szélsebesen telt el. Nagyon jó módja annak, hogy gyorsan összekovácsoljon egy csapatot és új embereket hozzon össze!

Az esemény szerintem hatalmas sikert aratott, a többség szorgalmazza, hogy mindenképpen folytatódjon majd a jövőben is. Én is remélem, hogy lesz még módom gátlástalanul tagadni Impostorságomat, illetve egy emberként megpróbálni rájönni az aktuális Impostor személyének kilétére! Ezúton is szeretném megköszönni a csapatom nevében is a szervezők profi munkáját és ezt a kreatív eseményt!

 

  Szalay Anna írása