Két lépcsőben kerül bevezetésre a rendszeres szociális támogatás pályázatok leadásának Neptunba való integrálása karunkon. Elsőként most februárban – a kisebb számú új pályázatnál, illetve korrekciós pályázatnál – használhatják a Neptun felületét a hallgatók szoctámos ügyeikhez, majd a tervek szerint 2015 szeptemberében már a nagy pályázati időszak is itt fog zajlani.

Az ELTE többi karán már 2014 szeptemberében bevezetésre került a neptunos szoctám, de a BTK HÖK Szociális Bizottsága ekkor még túl korainak érezte a lépést. A rendszeres szociális támogatás egy bonyolult pályázati űrlapot (sokféle kategória és lehetőség, sok dokumentum) és egy megbízható felületet igényel (a BTK-n érkezik be az ELTE-n a legtöbb, közel 1500 pályázat).

A félelmek sajnos be is igazolódtak – a többi karon többször kellett átírni a leadási dátumokat, pályázatok, dokumentumok tűntek el a Neptun hibájából. A szeptemberi pályázás alatt, illetve azóta azonban rengeteg hiba javításra került, így most februárban a kisebb pályázási időszakban már sokkal nagyobb biztonsággal állhatunk át a Neptunban történő leadásra. A 2015. őszi pályázási időszakra pedig – az űrlapok és a Neptun további felmerülő hibáinak javítása után – már remélhetőleg egy, a Neptunhoz mérten szinte tökéletesen működő rendszert használhatunk.

Most februárban csak azoknak kell új pályázatot benyújtaniuk, akik szeptemberben ezt nem tették meg, illetve azoknak kell korrekciót leadniuk, akiknek szeptember óta szociális körülményeikben változás történt.

A rendszeres szociális támogatás pályázati kiírását, a pontrendszer és a szükséges dokumentumok listáját itt találhatod meg.

Az érintett hallgatók a Neptun Ügyintézés fülének Kérvények pontjában adhatják le korrekciós, illetve új pályázataikat 2015. február 9. és február 14. között, hiánypótlásra február 18-ig van lehetőség.