Kedves Bölcsészkari Hallgatótársaim!

Az utóbbi hetek sajnálatos eseményeinek folyományaként sok téves információ kapott lábra az idei gólyabálokkal kapcsolatban. Az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatának elnökeként az érdekképviselet egyik legfontosabb feladatának tekintem, hogy folyamatosan tájékoztassunk Titeket, és hiteles információkkal szolgáljunk Nektek az egyetemi életeteket érintő minden lényeges kérdésben.

A 2014/2015-ös tanévben is várhatóan megrendezésre kerülnek a gólyabálok az ELTE-n, ennek jelen pillanatban két nagyon fontos és kikerülhetetlen feltétele van. Jelen pillanatban nincsen érvényes a hallgatói rendezvényekre vonatkozó közbeszerzési szerződés, mely a jogi hátterét biztosítja a gólyabáloknak. Valamint az Egyetem vezetése a másik kari gólyatáborokban történtek miatt a vizsgálatok lezárultáig, a kollektív felelősség elvén a teljes ELTE Hallgatói Önkormányzatában felfüggesztette a hallgatói rendezvényszervezést.

E feltételek teljesüléséig az ELTE-n nem lesz gólyabál, de a többi kari hallgatói önkormányzattal egyetértésben a BTK HÖK tisztségviselőinek is leghatározottabb szándéka, hogy a helyzet minél hamarabb megoldódjon, és a tanulmányaikat 2014-ben kezdő hallgatók se maradjanak gólyabáli élmény nélkül.

Budapest, 2014. november 6.

Megértésetekben bízva, baráti üdvözlettel,

Sujtó Attila s.k.
elnök
ELTE BTK HÖK