Már olvashattatok róla, hogy az ELTE BTK is átáll a neptunos szoctámleadásra. Aki adott le az előző félévben sikeres pályázatot, és szociális körülményei sem változtak, nem kell semmit sem tennie, de a korrekciót beadóknak és a teljesen új pályázóknak gondot okozhat a papíros után az elektronikus leadás, ezért összeszedtük, mire érdemes figyelni.

I. KORREKCIÓ VAGY ÚJ PÁLYÁZAT?
2015. február 9-én elérhetővé válik a Neptun Ügyintézés Kérvények menüjében egy új kérvénylehetőség. Erre kattintva nyílik meg a leadási űrlap, amelynél választani kell, hogy korrekciót vagy új pályázatot adsz-e le. A választás alapján kell tovább tölteni a kérvényt.

II./A. KORREKCIÓ
Ha ezt a lehetőséget használod, le kell írnod, mi változott, s mellé kell csatolnod azt a dokumentumot, ami ezt a változást igazolja. Több változás esetén mindegyiket külön kell felvezetni, és a dokumentumokat a megfelelő változás mellé csatolni. A pályázat csak akkor tekinthető megtörténtnek, ha azt be is fejezed és véglegesíted. Ezt meg kell tenned 2015. február 14., 23.59-ig, de később még van lehetőség dokumentumok hiánypótlására.

II./B. ÚJ PÁLYÁZAT
Ha ezt a lehetőséget választod, mindent igazolnod kell a kitöltési útmutató alapján. Először a rád vonatkozó adatokat kell kitöltened, majd hozzá kell adnod annyi családtagot, amennyivel élsz, és a rájuk vonatkozó adatokat is meg kell adnod. Fontos, hogy csak a megfelelő helyre feltöltött dokumentumokat tudjuk elfogadni. A pályázat csak akkor tekinthető megtörténtnek, ha azt be is fejezed és véglegesíted. Ezt meg kell tenned 2015. február 14., 23.59-ig, de később még van lehetőség dokumentumok hiánypótlására.

III. HIÁNYPÓTLÁS
A hiánypótlás 2015. február 18., 23.59-ig tart. Csak akkor hiánypótolhatsz, ha előtte leadtad a pályázatodat. A dokumentumokat a megfelelő helyre kell feltölteni, mert csak ebben az esetben tudjuk elfogadni őket. A hiánypótolt pályázatot újra le kell adni.

IV. PÁLYÁZATOK ELLENŐRZÉSE
A Szociális Bizottság minden leadott pályázatot ellenőriz, és legalább egyszer visszaküld, ha hiányosnak vagy hibásnak véli. Ez a Neptun felületén követhető. A visszadobott pályázatokat javítva újra le kell adni 2015. február 18., 23.59-ig. A hibák mellé tett megjegyzések az űrlapon láthatóak lesznek.
Érdemes minél hamarabb leadni a pályázatokat, mert akkor még több idő van a visszaküldött pályázatok javítására. A Szociális Bizottság csak akkor ellenőriz újra egy leadott pályázatot, ha az összes leadott pályázat ellenőrzése már legalább egyszer megtörtént.

V. EREDMÉNY
A pályázatok elfogadása nem jelenti egyben azt is, hogy a pályázó támogatásban is részesül. Az összes leadott pályázat pontozása után a Szociális Bizottság összesít, ponthatárt húz, és a rendelkezésre álló keretet a pontok arányában osztja szét. A hallgatók csak ezután kaphatnak értesítést az eredményről.

A rendszeres szociális támogatás pályázatról itt olvashatsz többet!

Sikeres pályázást kíván a Szociális Bizottság!