Idén XV. alkalommal rendezi meg a 119 éves Eötvös József Collegium diáksága az Eötvös Konferenciát az április 25. és 27. közötti hétvégén.

Az Eötvös Konferencia a műhelykonferenciák mellett szerves részét képezi a Collegium tudományos életének, melyet a mindenkori Diákbizottság szervez meg.

Ez a három napos, péntektől vasárnapig tartó előadássorozat lehetőséget kínál arra, hogy tehetséges diákok kutatási területükről a természettudományi és informatikai szekcióban 15 percben, a bölcsészet- és társadalomtudományi, illetve a pedagógiatörténeti szekcióikban pedig 20 percben előadást tartsanak, majd a közönség azt rövid vitára bocsáthatja. A legjobbnak ítélt előadások írásos formában megjelennek a Collegium konferenciakötetében, az Adsumusban.

A konferencia nyitott, az ország egész területéről, valamint a határon túlról is fogadunk előadókat. Az előadások többségében bölcsészet- illetve természettudományos területeket érintő témákból születnek, de mindezek mellett az utóbbi években egyre jelentősebb szerephez jutnak az informatikával, társadalomtudománnyal és pedagógiatörténettel foglalkozó előadások is. A rendezvényen több, a szakmájában méltán elismert kutató, valamint neves egyetemi oktató részvételére is számítani lehet.

További információkat az ek.eotvos.elte.hu címen találtok, illetve jelentkezni is ezen a felületen lehet március 3-án éjfélig.