Idén is elindult a BAB (Bologna Albizottság), vagyis az ELTE BTK HÖK Utánpótlás képzése. A program célja a jövőbeli HÖK-ösök képzése, és a szervezet további sikeres működésének megalapozása.

Sajnos, mint életünk minden területét, így a BAB-ot is nagyban megváltoztatta a járványhelyzet. Míg tavaly az Utánpótlásképzés személyesen és ősszel zajlott, addig idén kitoltuk tavaszra, hiszen bíztunk benne, hogy fel fogják oldani a korlátozásokat, és a HÖK iroda alagsorában tudjuk megrendezni a heti rendszerességű BAB alkalmakat. A választások közeledtével be kellett látnunk, hogy nem várhatunk tovább. Online indítottuk el a képzést, ráadásul nem kettő, hanem három BAB-Vezér (Grőber Áron, Szalay Anna és Riersch Melitta) közreműködésével. A képzés idén két részből áll, amelyek hetente váltják egymást. Egyik héten egy-egy Bizottság mutatkozik be, az azt követő héten pedig az Intézeti Képviseletek munkájába láthatnak be a képzésben részt vevők. Csupán az első négy hét képzett ez alól kivételt. 

Az első hetet Dióssy Panka, az ELTE BTK HÖK elnöke kezdte meg tájékoztatójával, majd  Horváth Rozália, a Tanulmányi Bizottság elnöke és csapata zárta a tanulmányi tájékoztatóval. Az ezt követő két hétben indult a közreműködés az Intézeti Képviseletekkel, ahol minden érdeklődőnek lehetősége volt találkozni a saját szakjához tartozó képviselőkkel. Ezzel párhuzamosan zajlottak az interjúk, melyeken a BAB-Vezérek és az Elnökség tagjai, illetve  egy-egy gólya vett részt.

Nap mint nap azon munkálkodunk, hogy az online térbe áthelyezve is hasznos és élvezetes, csapatépítő jelleggel bírjon a rendezvény. A Bizottságok és Intézeti Képviseletek bevonása és részvétele ezeken a meetingeken sokszínűvé és változatossá teszi a BAB alkalmakat, így a képzés több lábon áll és eddig sikeresen zajlik. A felmerülő problémákon közösen dolgozunk, és folyamatosan új ötletekkel állunk elő az érdeklődő gólyák számára. 

Az online térbe való áthelyezés attól függetlenül, hogy elveszi a lehetőségét a személyes találkozásoknak, úgy véljük sok új kaput nyitott meg előttünk. Sokaknak egyszerűbb online követni a tájékoztatókat, mert személyesen nem tudnának bejönni hozzánk az egyetemre. Emellett az informatikai eszközök segítségével könnyebben átláthatóak és menedzselhetőek az adminisztratív jellegű teendők. Természetesen ezeket félredobva bármit megtennénk, hogy személyesen vonjuk be az érdeklődőket a HÖK munkájába, de bízunk benne, hogy a programsorozat így is eléri célját. A szakmai vonalon túl sok fakultatív, csapatépítő, ismerkedésre alkalmas programmal készülünk a BABoknak, így nem csak a Hallgatói Önkormányzat munkáját, de annak közösségét is megismerhetik. Az idei Utánpótlásképzés rendkívüli, akárcsak azok az aktív és segíteni vágyó gólyák, akik a járvány ellenére is velünk vannak. Köszönjük nekik az érdeklődést és alkalmazkodást, illetve köszönjük a Bizottságok és Intézeti Képviseletek munkáját és közreműködését is!

 

Szalay Anna és Riersch Melitta írása