Kulturális és Sport Pályázat

Kedves Hallgatók!

Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben 2016 februárjától a pályázatokat elektronikus formában kell leadni. Ennek pusztán praktikus okai vannak: nem csak az újonnan beérkezőket, hanem a visszamenőleg ellenőrizni kívánt pályázatokat is könnyebb így áttekinteni az ELTE BTK HÖK Kulturális és Sport Bizottságának, valamint a Kari Ösztöndíj Bizottságának. A Kari Ösztöndíj Bizottság egy, 2015 szeptemberétől működő intézmény, amelynek Karunkon négy közalkalmazotti és négy hallgatói képviselői tagja van. A Kulturális és Sport Bizottság bírálja el, és a KÖB hagyja jóvá a leadott pályázatokat.

A pályázatok leadása pusztán csak magában a leadás formájában módosul. Ugyanúgy szükség van az adatlap és a tanári ajánlás saját kézzel való kitöltéséhez, amelyet scannelni kell. A pályázat leírását, a résztvevők névsorát, a neten érkező árajánlatokat és a költségvetési tervet értelemszerűen elég csak csatolni a már megszokott módon. A számlákat, amennyiben utólag, elszámolás formájában kívánjátok leadni, a róla készült másolatot/másolatokat elfogadjuk szintén webes felületen, de behozhatjátok a HÖK Iroda Titkárságára is. Amennyiben már előre rendelkezésetekre állnak a számlák, azokat is értelemszerűen scannelve csatoljátok a pályázathoz.
A kézzel való kitöltésre, és ezért a plusz idővel járó scanneléshez azért van szükség, mert több helyen is szükség van a pályázók és a nyilatkozatban szereplők, valamint a tanárok aláírására a pályázat hitelességének ellenőrzése végett. A pályázatot lehetőleg egy word dokumentumban írjátok össze, de természetesen elfogadjuk, ha egy üzenetben, de a dokumentumokat egyesével töltitek fel. A pályázatot a kultura@btkhok.elte.hu címre küldjétek el.

Bármilyen kérdésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal! Továbbá kérünk benneteket, hogy ha ismertek bárkit, aki élni szeretne a kulturális és sport pályázat lehetőségével, tudassátok velük ezeket az információkat! Általunk többek között kikerül a honlapra, és próbáljuk elérni a lehető legtöbb hallgatót mindenféle fórumon.

Üdvözlettel,
Jancsó Dorottya
ELTE BTK HÖK
Kulturális és Sport Bizottság
elnök

A 2017/18-as tanév őszi szemeszterében a pályázatok leadási határideje:

- szeptember 18., hétfő, 16:00

- október 9., hétfő, 16:00

- november 6., hétfő, 16:00

- december 4., hétfő, 16:00

A pályázathoz szükséges űrlapot IDE kattintva, a pályázati kiírást pedig ITT éritek el!

Kik pályázhatnak és mire?

- A pályázatra nappali államilag finanszírozott képzésben résztvevő hallgatók pályázhatnak.
- A pályázatok célja lehet a bölcsészhallgatókat érintő kulturális rendezvény szervezése, színtársulat, filmklub, egyéb kulturális kör működtetése stb. Pályázhatnak, akik sporttevékenységet folytatnak, sportrendezvényt szerveznek stb. A terepgyakorlat pályázat pedig, ahogy a neve is mutatja, elsősorban szakmai gyakorlathoz nyújt segítséget, ásatás, nyelvjárásgyűjtés stb. Ennek leadási határideje szintén ugyanakkor van minden hónapban.

Mit kérünk?

- A pályázat leírása.
- Tanári ajánlás, aláírással, pecséttel (a sport pályázatokhoz nem kell)
- Részletes és indoklásokkal ellátott előzetes (MINIMUM 3 árajánlat, melyek konkrét összegeket tartalmaznak), vagy utólagos (számlák alapján) költségvetés.
- Számlamásolatok, és/vagy árajánlatok. Az árajánlatok mellékelésével nem szűnik meg a számlamásolatok mellékelésére vonatkozó kötelezettség. Kérjük a pályázót, hogy ne az eredeti számlákat csatolja, továbbá ne a HÖK nevére állíttassa ki a számlákat.
- Nem egyéni pályázat esetén a szervezők (a pályázó csoport) névsora.
- A pályázó csoport eddigi tevékenységének részletezése
- A pályázó a pályázat leadásával kijelenti, hogy nincs elszámolatlan pályázata a Bizottság felé.
- Pontosan hány BTK-s hallgatót érint a pályázat
- Minden megadott adatot ellenőrizzétek a NEPTUN-ban!
- Egyéni pályázok esetében, akik már többedjére pályáznak, indoklással egy nappal a leadási határidő előtt adják be pályázatukat.
- A tárgymezőben kérjük feltüntetni, hogy kulturális, sport vagy szakmai pályázatról van szó!
- Az esetlegesen elnyert összeg felhasználási ideje a 2017/18-as tanév őszi féléve.

 

Előny jelent még!

- A bizottság a minél több hallgatót érintő pályázatokat előnyben részesíti az egyéni pályázókkal szemben.
- Az rendezvény, utazás, stb. előtt leadott pályázatok szintén előnyt élveznek az utólagos finanszírozást igénylőkkel szemben.

Nem pályázhat!

- Sajnos nem pályázhatnak költségtérítéses képzésben résztvevő hallgatók, doktorandusz hallgatók, nem európai uniós állampolgárok, és olyanok, akik nem számolták el egy előző pályázatukat.
- Nem áll módunkban támogatást adni: üzemanyag, élelmiszer, telefon, reprezentációs költségek, műszaki cikkekre és munkaköltségre sem.
- A Karnak nem áll módjában támogatnia olyan sportcsapatokat amelyeknek legalább a fele nem BTK-s hallgató.

Elszámolás

Nyertes pályázat esetén a pályázók kötelesek elszámolni a Kulturális és Sport Bizottságnak az elnyert összeg felhasználásáról. Az elszámolás határideje a pénz felhasználása utáni negyedik hét (rendezvény esetén a rendezvény utolsó napjától, kiadvány esetén a megjelenés napjától számított 4-ik hét).

loading