Mesterszakos választások 2015

Itt láthatjátok a 2015. évi őszi mesterszakos választások jelöltjeinek bemutatkozásait.

Angol-Amerikai választókörzet:

Sziasztok,

Pongrácz Dorottya vagyok, elsőéves angoltanári mesterszakos hallgató. Alapképzésemet is az ELTE BTK-n végeztem anglisztika alapszakon amerikanisztika szakiránnyal és már akkor is látszott, hogy az intézet milyen odaadással és eredményesen dolgozik a hallgatók érdekeit és igényeit képviselve az egyetemen. Véleményem szerint a mesteres hallgatóknak is szükségük van képviseletre az Angol-Amerikai Intézetben, így megtiszteltetésnek érezném, ha rám szavaznátok, hogy képviseljem a szakot.

 Pongrácz Dorottya

Ének-Zenei választókörzet:

Wunderlich Anna Wunderlich Anna, elsőéves ének és magyartanári mesterszakos hallgató vagyok. Körülbelül két éve veszek részt a Zenei Tanszék hallgatói érdekképviseletében. Tanulmányi referensként kezdtem, később Intézeti elnökké cseperedtem, majd 2015. májusától felkértek a Kulturális és Sportbizottság munkájában való részvételre, mint bizottsági tag, a sportélet szervezésére. A zene mellett a sport is nagy szerepet játszik az életemben:amatőr szinten a kosárlabda a másik fél életemet jelenti, a kerékpározás pedig már mindennapos rítussá vált számomra a közlekedés tekintetében. Énektanári mesterszakosok szavazatait várom, ha tetszem nektek dobjatok egy lájkot a képemre és szavazzatok rám. Peace and Love

Filozófiai és Vallástudományi választókörzet:

Sziasztok,

Mező Vivien vagyok, magyar és filozófia tanári mesterszakos hallgató. Ahogy tavaly, idén is szeretném az érdekeiteket képviselni, és számos program (filmklubok, konferenciák, előadások) szervezésével támogatni az egyetem közösségi és tudományos életét.

 

Mező Vivien

Oláh János

Oláh János vagyok, első éves vallástudomány mesterszakos hallgató, 2013 óta szakos hallgatói érdekképviselő, egy éve pedig a Filozófiai Intézeti Képviselet elnöke. Az elmúlt évek során számos hallgatói rendezvényt, köztük konferenciát, tájékoztató napot, beiratkoztatás és nem utolsó sorban bulit szerveztem és szerveztünk képviselőtársaimmal. Kérlek segíts benne, hogy hivatásomnak továbbra is eleget tehessek, és támogass a mester szakos választásokon!

Fordító és Tolmács választókörzet:

Sziasztok!

Ertsey Dorottya vagyok, első éves mesterszakos hallgató, az ELTE-BTK Fordító és Tolmács szakán. Sajnos a Fordító és Tolmács szak még nem rendelkezik saját érdekképviselettel, így fő célom, hogy ez minél hamarabb megváltozzon, és szaktársaim végre megkapják azt a figyelmet és segítséget, amelyhez minden más hallgatónak is joga van.

Mivel egy Fordító-és Tolmács szakos hallgatónak rendkívül fontos a tanult nyelveinek felsőfokú ismerete, ezért szeretném, hogy a külföldi tanulmányaik során könnyebb legyen a kint szerzett kreditek itthoni elismertetése, és szeretném, ha az Erasmus ösztöndíjat nyert tanulók időben megkapnák pénzbeli támogatásukat, nem csak a külföldi kint tartózkodásuk közepén, végén, vagy hazaérkezésüket követően.

És végül, de nem utolsó sorban fontosnak tartom, hogy visszaállítsuk a hallgatók HÖK-be vetett bizalmát.

 Ertsey Dorottya
 Skriba Orsolya

Sziasztok!
Skriba Orsi vagyok, elsőéves fordító- és tolmács mesterszakos hallgató, angol-francia nyelvpárral. Anglisztika alapszakos tanulmányaim három éve alatt aktívan részt vettem a hallgatói érdekképviselet munkájában először kommunikációs, majd tanulmányi referensként, később pedig az Angol-Amerikai Intézeti Képviselet elnökeként. Szomorúan konstatáltam, hogy a fordító- és tolmács mesterszakon jelenleg nincs hallgatói érdekképviselet, hiszen így nálunk hiányoznak a más szakokon jól bevált éves rendezvények, tájékoztatók és legfőképpen a hallgatói jogok és kötelességek megfelelő kommunikációja. Azért indultam a választásokon, hogy ezen a szakon is folytathassam érdekképviselői tevékenységem. Célom, hogy a többi indulóval közösen megerősítsük és ötleteinkkel támogassuk az igazi fordító-tolmács szakos hallgatói identitás kialakulását. :)

Sziasztok!

Szabó Mariann vagyok, elsőéves fordító és tolmács szakos hallgató. Alapszakos tanulmányaim során tagja voltam a Hallgatói Önkormányzatnak, melyet szeretnék mesterszakosként folytatni. Célom a hallgatók érdekeinek hatékony képviselete, és őszintén remélem, hogy szavazataitokkal támogatni fogtok ebben. Számítok a bizalmatokra!

Szabó Mariann
 Varga Dóra

Sziasztok!

Varga Dóri vagyok, elsőéves fordító és tolmács mesterszakos hallgató angol-német nyelvpárral. Az alapdiplomámat szintén itt szereztem anglisztikán. Tele vagyok ötletekkel, energiával és lelkesedéssel, amit szeretnék érdekképviselőként kamatoztatni, így segítve a hallgatótársakat egy jó közösség és légkör kiépítésében, illetve bármilyen felmerülő kérdés vagy probléma esetén.

Germanisztikai választókörzet:

Sziasztok!

Bori Kinga vagyok, másodéves német és angol tanári mesterszakos hallgató. Elsőéves BA-sként indultam először hallgatói képviselőként a választásokon és azóta büszke vagyok arra, hogy Germanisztikai Intézeti Képviselet csapatának részeként számos dologban sikerült változást elérnünk az intézetben. Rengeteg programlehetőséget kínálunk évről-évre a hallgatóknak, és a hallgatók kérdéseire mindig igyekszünk kielégítő választ találni, úgy érzem, ők bizalommal tudnak felénk fordulni. Mesterszakos képviselőként az utóbbi évben rengeteg olyan problémával szembesültem, ami a szakunkon belül megoldásra vár, és igyekeztem/igyekszem ezekkel a lehetőségeinkhez mérten foglalkozni. Nagyon fontos kérdések ezek, hiszen megválaszolásuk nem csak számotokra, hanem az utánunk következő, osztatlan tanárszakosok számára is segítséget jelenthet. Hogy ez megvalósulhasson, szükségem van a támogatásotokra, de a jövőben is számítok véleményetekre, ötleteitekre!

Bori Kinga

Könyvtár- és Információtudományi választókörzet:

Farkas Csenge

Kedves Hallgatótársaim!

Farkas Csenge vagyok, elsőéves MA-s informatikus könyvtáros hallgató,lassan két éve Intézeti Képviseleti tag. IK-s pályafutásomat 2013-ban külügyi referensként kezdem meg, 2015. júliusa óta pedig emellett Intézeti Képviseletünk elnöki posztját is betöltöm. A képviselet tagjaként az utóbbi években nem csak a hallgatókat segítettem, de a kulturális élethez is nagyban hozzájárultam, hiszen részt vettem konferencia, kirándulás, campuson belüli rendezvények, s idén végre a gólyatábor lebonyolításában is. Munkámról eddig mindig pozitív visszajelzéseket kaptam, s a jövőben is hasonló visszajelzések reményében végzem majd feladataimat.

Remélem idén is megszavazzátok nekem a bizalmat és a továbbiakban is igényt tartotok a munkámra.

Sziasztok!

Kállai Anita vagyok, elsőéves MA-s informatikus könyvtáros hallgató. Alapképzésemet a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem és szerencsésnek érzem magam, hogy még ebben az évben felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára.

Tanulmányaim alatt mindig szívügyemnek tekintettem hallgatótársaim boldogulását és szívesen segítettem a felmerülő kérdésekben és tanulmányi ügyekben. Az Intézeti Képviselet munkáját már régóta figyelemmel kísérem, az első ELTÉ-s egyetemi hónapomban is lelkesen vettem részt rendezvényein (még a gólyatáborban is találkoztunk ;) ).

A jövőben is szívesen segíteném hallgatótársaimat, így remélem, hogy szavazatotokkal támogattok az őszi választásokon!

Kállai Anita
 Kőműves Reni

Sziasztok!

Kőműves Renáta vagyok másodéves MA-s informatikus könyvtáros hallgató. Immár harmadik éve vagyok tagja a Könyvtár-és Információtudományi Intézeti Képviseletnek. Tudományos referensként feladatom a tudományos pályázatokról való tájékoztatás, határidők figyelése és az ezekkel kapcsolatos bárminemű segítség megadása. Ezeken kívül általában az én feladatom még az Országjáró Könyvtárosok kirándulássorozat, valamint a könyvtáros Vándorgyűlés megpályázása, hogy minél több hallgató tudjon elmenni ezekre a szakmai rendezvényekre.  A TDK-val és OTDK-val kapcsolatban is segítek az intézeti TDK-felelősünknek. Forduljatok hozzám bizalommal!

Magyar választókörzet:

Bencze Norbert vagyok, 2013 ősze óta a Magyar Intézetek Képviseletének, illetve a Szociális Bizottságnak az elnöke. Alapszakosként is igyekeztem mindent megtenni a hallgatókért, de további ötleteim vannak az érdekképviselet és a hallgatói tájékoztatás erősítésére. Jelenleg magyar és magyar mint idegen nyelv tanári mesterszakon tanulok, de érdeklődöm a diszciplináris mesterszakok iránt is – ebben a félévben is több kurzust felvettem ezek kínálatából. Bizalmatokra idén is számítok! Bencze Norbert
Gagyi Miklós Gagyi Miklós vagyok, második évemet töltöm Irodalom- és kultúratudomány MA-n, ötödik évemet a BTK-n, valamint 2013 májusa óta vagyok hallgatói érdekképviselő. A magyar szakosok garmadája már találkozhatott a nevemmel, ha bármilyen tanulmányi kérdésük volt. Remélem, ez még egy kicsit így marad, és a régi lelkesedéssel és a megszerzett rutinnal képviselhetem az érdekeiteket.

Orientalisztikai választókörzet:

Al-Qershi Shada vagyok, elsőéves arabisztika MA-s hallgató és szakos hallgatói érdekképviselő. Szeretek a HÖK csapatában dolgozni, mert remek a társaság, és jó érzés, hogy segíthetek a többi diáknak. Ha épp nem hökösködök, akkor mentorkodok az ESN-nél, vagy dolgozok, vagy kihasználom a szabadidőm és sportolok, olvasgatok és társasági életet élek, hiszen néha azt is kell.

Al-Quershi Shadda
Hegedűs Zita

Hegedüs Zita vagyok, az Orientalisztikai Intézeti Képviselet elnöke, elsőéves turkológia mesterszakos hallgató. Azért szeretek HÖK-ös lenni, mert jó érzés, hogy mindenki bizalommal fordul hozzám segítségért. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyon kreatív és élénk csapattal dolgozhatok együtt! Hallgatói érdekképviselés mellett külföldi diákokat is terelgetek az ESN mentorprogram keretében. Persze, nekem is van szabadidőm, amit szeretek a barátaimmal eltölteni, a könyvtárban, vagy éppen egy oszmán szöveg felett görnyedve.

Ókortudományi választókörzet:

Sziasztok!

Kiss Balázs vagyok, elsőéves egyiptológia mesterszakos hallgató. Immár évek óta tagja vagyok a Hallgatói Önkormányzatnak, amely idő alatt mindig is fontosnak tartottam a hallgatók tájékoztatását és segítését akár a saját, akár más szakon. Ezért kérem a segítségeteket, hogy tovább folytathassam ezt a munkát.

Kiss Balázs
 Nyitrai Mónika

Nyitrai Mónika vagyok, elsőéves mesterszakos hallgató az ELTE-BTK Ókortudományi Intézetének Assziriológiai és Hebraisztikai Tanszékén. 2013 szeptembere óta demonstrátorként tevékenykedem az AHT-n, 2014 márciusa óta vagyok az Ókortudományi Intézeti Képviselet Szakos Hallgatói Érdekképviselője, illetve 2014 áprilisától kezdve pedig könyvtárosi feladatokat is ellátok az AHT könyvtárában. Mivel a munkaköröm sokrétű, sosem unatkozom, és nagy rálátással rendelkezem elsősorban az AHT életére vonatkozóan. Demonstrátorként igyekszem a tanszékünkön oktató tanárok, illetve a nálunk tanuló hallgatók életét megkönnyíteni. Jártas vagyok tanulmányi kérdésekben, és gyakran keresnek meg órameghirdetésekkel kapcsolatos kérdésekkel. Az Intézet közéleti referenseként az én feladatom az oktatók és a hallgatók különféle programokról, eseményekről való tájékoztatása. A tanulmányaim, illetve az egyéb egyetemi tevékenységeim miatt kevés időm jut szabadidős tevékenységekre, de, ha módomban áll, szeretek sütni-főzni és olvasni.

Régészettudományi választókörzet:

Üdv Mindenki!

Békési Ádám, MA másodéves régészhallgató vagyok, így már öt éve koptatom az egyetem padjait. Ez alatt, a képen látható jól fésült fiatalemberre, az ásatási koszon kívül rakódott és ülepedett le néhány olyan közösségi, valamint tanulmányi tapasztalat, amelyet a szaktársaim képviselőjeként szeretnék kamatoztatni köreitekben, amennyiben jelölésemet érvényesnek ítélitek.

Békési Ádám
Vígh József

Sziasztok, Vigh Józsi vagyok, a Régészettudományi Intézeti Képviselet elnöke, őskor-népvándorlás koros hallgató. Utolsó választásom lesz az idei, célom pedig az, hogy felkészítsem az utódaimat a rájuk váró feladatokra, mindennel tisztában legyenek. Régi vágyam volt, hogy a mesterszakos érdekképviselők száma is növekedjen, egy esetleges sikeres választás esetén ezt is sikerül elérni.

Romanisztika francia választókörzet:

 

Szigethi Kata vagyok, másodéves franciatanár-angoltanár MA-s szakos hallgató, a választásokon mint franciás mesterszakos indulok. Már  elsőéves korom óta, 2011 márciusától tevékenykedek a hallgatói önkormányzatban francia szakos érdekképviselőként, 2 és fél évig voltam a Romanisztikai Intézeti Képviselet elnöke. Ezenkívül 2013 ősze óta a Külügyi Bizottság elnökeként dolgozom.

Mindig igyekeztem a franciás hallgatókat segíteni, bátran fordulhattatok hozzám ügyes-bajos dolgaitokkal. Ezt szeretném ebben a maradék egy évben is folytatni. Kérlek, támogass szavazatoddal!

Szigethi Katalin

Távol-Keleti választókörzet:

Máté Dorottya

Sziasztok!

Máté Dorottya vagyok. Tibeti szakon végeztem az alapképzést, így három évig voltam a Belső Ázsiai Tanszék szakos hallgatói érdekképviselője. Tanulmányaimat most kezdtem meg sinológia mesterképzésen, és szívesen folytatnám tevékenységemet a továbbiakban a Távol-keleti Intézeti Képviselet sinológia szakos hallgatói érdekképviselőjeként.

Bizalmatokat előre is köszönöm!

Történeti választókörzet:

 

Sziasztok!

Czeti István vagyok, másodéves mesterszakos történészhallgató (Ókor szakirányon). A Történeti Intézeti Képviseletnek egy éve vagyok tagja, korábban az Ókortudományi Intézeti Képviselet alelnöke voltam. Ahhoz kérem a támogatásotokat, hogy továbbra is képviselhessem az érdekeiteket. Oro vos faciatis!

Czeti István
Csizmadia Anna Kedves Hallgatótársaim!

Csizmadia Anna vagyok, elsőéves történelem-földrajz tanári mesterszakos hallgató. Valószínűleg nem először találkoztok a nevemmel, hiszen szerencsémre már sokszor bizalmat szavaztatok nekem az alapszakos képviselői választásokon, így immár három és fél éve tevékenykedem a BTK Hallgatói Önkormányzat és vele együtt a Történeti Intézeti Képviselet kötelékében. Két éve vagyok a Tanulmányi Bizottság elnöke, ez idő alatt számtalan tapasztalattal gazdagodtam, melyeket szeretnék a ti előnyötökre fordítani, legyen az egy tájékoztató megtartása, vagy segítségnyújtás az egyetemi bürokrácia útvesztőjében. A diploma után egyértelmű volt számomra, hogy az MA-s tanulmányaim mellett a munkámat is folytatni szeretném, így arra kérlek Titeket, hogy támogassatok egy szavazattal a választásokon, és ígérem töretlen lelkesedéssel fogok válaszolni minden kérdésetekre, vigyázó szemeim továbbra is a történelem szakos hallgatók tanulmányi ügyeit fogja kísérni. Neked csak egy kattintás, de nekem ez újabb egy év lehetőség és új kihívások a munkámban! Köszönöm, hogy időt szakítasz ránk. :)

Sziasztok!

Petrőcz Jordán Olivér vagyok és három éve járok az egyetemre. Mostanra megérett bennem, hogy tevékenyen hozzájáruljak az egyetem közösségének támogatásához. Olyan rendezvényekkel, programokkal szeretném támogatni az egyetemet amely valóban inspirálja, motiválja a hallgatókat. A töriseknek súlya van, de legyünk még megHÖKkentőbbek!…

Petrőcz Jordán Olivér
Puskás Anita Kedves Hallgatótársaim!

Puskás Anita vagyok, negyedik éve az ELTE BTK hallgatója, idén szeptemberben a Ruszisztika MA-t kezdtem el. Alapszakos tanulmányaim alatt a Szlavisztika Intézeti Képviselet tagja voltam. A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium lakójaként aktívan részt vettem rendezvények szervezésében és a közösségi élet formálásában. Valamint a kollégiumi Büfé (ELTE Music Pub) munkatársaként sok a kollégiumban megrendezett eseményen részt veszek, és olcsó sört csapolok. ;)

Célom, hogy ismét a hallgatótársaim érdekeit képviselhessem, illetve aktívan részt vegyek a karom fejlődésében.

Sziasztok! Sujtó Attila vagyok, történelem-angol tanárszakos elsőéves mesterszakos hallgató. 2012 tavasza óta foglalkozom hallgatói érdekképviselettel a Karon, különböző időszakokban voltam az ESN mentorrendszerének tagja, a HÖK Kommunikációs Bizottságának elnöke, valamint másfél éven keresztül a szervezet elnöki tisztségét töltöttem be. Jelenleg az ELTE Hallgatói Önkormányzatának kommunikációs alelnökeként dolgozom. Különböző tisztségeim révén a hallgatói lét legkülönbözőbb kihívásaival szembesültem, aminek köszönhetően az érdekképviselet szinte minden területére rálátásom nyílt.  Az érdekképviseletről vallott elveim nem változtak az évek során, hiszem, hogy ezt csak megfelelő alázattal és szorgalommal lehet, és kell csinálni. Úgy gondolom, hogy az elmúlt években szerzett tapasztalataimat hasznosítani tudom mesterszakos tanulmányaim alatt is, és továbbra is motiváltnak érzem magam abban, hogy a történelem szakos hallgatótársaim érdekeit érvényre juttassam a különböző fórumokon. Kérlek, hogy szavazataitokkal támogassátok a történelem mesterszakos jelölttársaimat, valamint amennyiben érdemesnek találtok rá, engem is!

Sujtó Attila
Trádler Henrietta

Sziasztok!

Trádler Henrietta vagyok és a Gazdaság és Társadalomtörténeti Tanszék 2. éves MA hallgatójaként több kutatásban is aktívan részt veszek (Tiszazugi arzénes mérgezések kutatócsoport, Bartók Béla úti házak kutatása). Leginkább a 19-20.századi gender, bűnözéstörténet érdekel. Köztársasági ösztöndíjban részesültem erre az évre. Hobbim a kutatás, így örömmel végzem teendőimet. A Sic Itur ad Astra Fiatal Történészek szerkesztőbizottságában és a Történeti Kollégium tagjaként is aktívan tevékenykedek BA-s korom óta.  MA-s tanulmányaim végeztével doktori képzésre szeretnék jelentkezni

Az elkezdett életművészkedés mellett, úgy gondolom, és fontosnak tartom, hogy a hallgatók tisztában legyenek, mind kötelességeikkel, mind pedig jogaikkal. A kutatások mellett a hallgatói közéletben is szívesen részt vennék. Szeretek csapatban dolgozni, a bölcsészek munkájában is nélkülözhetetlennek gondolom a csapatmunkát. Kreatív személyiségnek tartom magam, aki szereti a változatosságot.  Remélem, ebben az évben az ELTE BTK HÖK csapatát erősíthetem.

Ulicza Tamás

(Nemzetközi kapcsolatok és globalizáció szakirány)

Kedves Hallgatótársaim!

2007-ben kezdtem tanulmányaimat a karon,  és most történelem MA képzésben veszek részt. 2010 óta foglalkozom hallgatói önkormányzati feladatokkal, és a szakos érdekképviselet munkájából 2012 óta veszem ki a részem. Számos történelem szakos program megvalósításában vettem részt (Konferenciák, Jelenkori egyetemes beszélgetések, Mikulás buli, Történelem szakos kirándulás, Töris Társas) és az ELTE BTK HÖK Küldöttgyűlésein a legaktívabb felszólalók között vagyok. AMIT SZERETNÉK:

-Határozott, erős érdekképviseletet bárkivel szemben!

- Diplománk értékének növelése, a képzés tökéletesítése!

- Még több szakos program: Tudomány, Kultúra, Sport,  Közösség!

- Nemzeti értékeink megismertetése és ápolása programokon keresztül!

- Állandó kommunikáció a hallgatók és képviselőik között! (Beszámolás) Hosszú távon: Az MA-s tanterv újragondolása

- Több szakirányos óra! Demonstrátori rendszerek kiépítésének segítése!

Ha ti is ezt szeretnétek, SZAVAZZATOK RÁM! Kérem támogatásotokat, és bátran keressetek, ha gondotok, kérdésetek van! tamasulicza@gmail.com

Ulicza Tamás

 

loading