Bursa Hungarica

KÖVETKEZŐ PÁLYÁZATI IDŐSZAK: 2016. NOVEMBER

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében minden meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a következő naptári évre vonatkozóan.

A felhívás megtalálható az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján, valamint érdeklődhettek az önkormányzatotok honlapján és hirdetőfelületein!

Pár hasznos információ:
1. A Bursa Hungarica ösztöndíjra önköltséges képzésben részt vevő hallgatók is pályázhatnak!
2. Nem mindegyik önkormányzat csatlakozik a pályázathoz. Amelyik megteszi, október 1-ig kiírja a pályázatot. Erről érdemes az önkormányzatok vagy járáshivatalok honlapján érdeklődni.
3. A pályázat nem tanévre, hanem naptári évre szól!
4. Az ösztöndíjak két részből állnak össze: az önkormányzati részből és a támogatáskezelő által adott részből. Az utóbbi nem lehet több 5000 forintnál, bár általában az önkormányzatok is havi 5000 forintot szoktak felajánlani. Így tehát a pályázatot elnyerők általában havi 10000 forint Bursa Hungarica támogatásra számíthatnak.
5. Az elnyert támogatás kifizetésének folyamata az EPER Bursa rendszerének saját fiókjában követhető, az aktuális állapot önkormányzatoktól függően eltérhet.
6. A Bursa Hungarica ösztöndíjak kifizetése, főleg a tavaszi félévben, sajnos több hónapos késéssel történik meg, melynek oka, hogy ebben a többlépcsős rendszerben szükséges az önkormányzat, a támogatáskezelő, az egyetem és egyéb szervek között az egyeztetés a jogosultságról, a támogatás mértékéről.

loading