Bemutatkoznak az Intézeti Képviseletek

Magyar Intézetek Képviselete

A Magyar Intézetek Képviselete az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetében és Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézetében, illetve ezen intézetek tíz tanszékén látja el a hallgatói érdekképviseletet.
A szakos érdekképviseletben mindenki rendelkezik valamilyen feladattal. Kiemelt tevékenységünk a tanulmányi ügyekben való tájékoztatás, mert úgy gondoljuk, ez mindenkit kiemelten érint az elsőévesek eligazodásától a záróvizsgáig. Nagyrészt a Facebook csoportokban és honlapunkon működik az aktuális információk átadása, de szakos érdekképviseleti irodánk falára is igyekszünk kitenni a legfrissebb információkat. A szociális, tudományos és külügyi pályázatokról, lehetőségekről is igyekszünk minél hamarabb értesíteni a hallgatóinkat. Nagyrészt tudományos, szabadidős, színházas és filmes programokat igyekszünk szervezni minden hónapban legalább egy alkalommal: nagyobb rendezvényeink a magyar szakos nap ősszel, illetve a félévente meghirdetett kirándulás. Több infót rólunk és feladatainkról honlapunkon találhatsz.

Művészetelméleti és Médiakutatási Intézeti Képviselet

Az MMI Intézeti Képviseleteként egy mindenki felé nyitott, élettel teli csapat vagyunk. Amellett, hogy segítünk a hallgatóknak eligazodni a tanulmányi ügyek útvesztőiben – mind személyesen, mind évfolyamokra szabott tájékoztatók keretein belül –, célunk, hogy a hallgatói közösséget is összekovácsoljuk. Ezt különböző programok szervezésén keresztül igyekszünk megvalósítani, mint például az ELTE Filmnap, a Kipakol a Média Tanszék, vagy a hagyományosan a tavaszi félévben megrendezett MMI Intézeti Éjszaka. Ezeket az eseményeket évről évre színesítjük, illetve gyarapítjuk, hogy a legtöbb hallgatói igényt kielégíthessük. Ezt a célt továbbra is szem előtt tartjuk, hogy személyes kapcsolatot ápolva a hallgatókkal és oktatókkal egyaránt, megkönnyítsük az egyetemi éveket és megtöltsük kulturális és szórakoztató programokkal a mindennapokat!

Művészettörténeti Intézeti Képviselet

Sziasztok Bölcsésztársak!
A főépületi első emelet romkocsmában székhelyező művtöris HÖKösei, Zsuró Zsuzsanna,Vajda Réka és Bakai Brigitta várják kérdéseiteket, ötleteiteket. Idén is várunk a tavaszi művtöris kiránduláson, a lassan hagyományt teremtő teadélutánokon, pikniken, szakunkhoz hűen kiállítás látogatásokon és a végzősök szuper izgalmas szakdolgozat bemutatóin! Art is in the air!

Távol-keleti Intézeti Képviselet

A Távol-keleti Intézeti Képviselet a japán, kínai, koreai, tibeti és mongol szakok HÖK képviselőit fogja össze. Jelenleg 13 tagunk van, ebből ketten mesterszakosok és tizenegyen alapszakosok. A távol-keleti szakos hallgatók számára rendszeresen szervezünk különféle programokat, igyekszünk a különböző évfolyamok és távol-keletes szakok hallgatóit összekovácsolni (ettől függetlenül természetesen programjaink nagy részére mindig szeretettel várjuk a nem távol-keletes hallgatókat is). Hagyománnyá vált programjaink közé tartozik például a január végén immár 8. alkalommal megrendezett Kulturális Napok, melyet idén az Orientalisztikai Intézeti Képviselettel együtt szerveztünk. A kirándulást január utolsó hétvégéjére szoktuk szervezni, a szállást péntek délutan foglaljuk el. A program lényege, hogy összehozzuk a hallgatókat és az intézet oktatóit, illetve doktoranduszait. A hétvége során oktatók és hallgatók előadásait hallgathatjuk meg, estére pedig a hallgatókat összekovácsolni hivatott csapatversenyt szervezünk. Ezen kívül májusban a negyedik közös, távol-keletes sütögetésen vehetnek részt mind az intézetünk hallgatói, mind pedig a kar többi hallgatója is, aki szívesen csatlakozna hozzánk. A programjaink szervezése során jól együtt tudunk működni egymással, egy igazán jó hangulatú és összetartó IK-nak tartjuk magunkat. Reméljük, hogy idén is bizalmat kapnak alapszakos képviselőink a választások során, akik mind lelkiismeretesen és örömmel végzik munkájukat az Intézeti Képviselet tagjaként.

Történeti Intézeti Képviselet

Sziasztok!
Az elmúlt időszakban az Intézeti Képviseletünk egyik legfontosabb célkitűzése volt az oktatókkal és tanszékekkel való kommunikáció, a tárgy, illetve a vizsgameghirdetések problémáinak orvoslása.  Fontos számunkra a hallgatók összefogása, és a “töris identitás” kialakítása, a gólyatábor előtt megrendezett töris találkozótól kezdve, a töris főzésen át, egészen a szakos kirándulásokig. Tartottunk a gólyáknak közös tárgyfelvételt, vizsgafelvételt, emellett volt év közben tudományos és Erasmus, illetve a végzősöknek szakzáró tájékoztató is, ahol igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint tájékoztatni a hallgatókat. A jövőben szeretnénk ezeket a jól bevált programokat bővíteni. A tájékoztatók, kirándulások mellett a tudományos programokra is nagyobb hangsúlyt fektetnénk, ami a szakmai fejlődést is elősegítené. Reméljük, hogy idén is elnyerjük a bizalmatokat, és a továbbiakban is megmutathatjuk azt, hogy veletek nincs lehetetlen!

loading